Laat de winter je niet tegenhouden... tips om buiten te feesten

Laat de winter je niet tegenhouden... tips om buiten te feesten

Nu de dagen korter worden en Koning Winter stilaan om de hoek komt kijken, kiezen de meeste doorwinterde eventplanners en hun klanten meestal voor een indoor locatie. Het koudere en wisselvallige weer is immers vaak een spelbreker, of beter gezegd een 'sfeerbreker'. Indien je de nodige voorzorgen neemt kan je evenwel met een 'buitenbeleving' juist een unieke sfeer oproepen die binnen niet te realiseren valt.

 

Joël Dumont, sr event producer bij 't Hooghuys, geeft tips en tricks voor een geslaagd winterfeestje:

 

1. Frisse buitenlucht is supergezond, zolang je gasten geen kou lijden of nat worden.

  • Terrasverwarmers, vuurschalen en/of vuurkorven zorgen voor behagelijke warmte en sfeer
  • Zorg voor voldoende fleece dekentjes, leuke mutsen, sjaals, wanten (in bruikleen of als kadootje met logo/persoonlijke boodschap)
  • Luifels en/of tenten zorgen voor gezelligheid én beschutting tegen regen, wind, hagel of sneeuw maar zorg er wel voor dat je visueel contact houdt met de buitenomgeving

 

2. De magie van donker en vuur

  • Fakkels, tuinkaarsen, lantaarns en windlichten zijn meest dankbare sfeerschepper bij avond
  • Functioneel licht is belangrijk voor catering en veiligheid, maar zorg dat het niet verstorend is
  • Vuuracts en animaties zorgen voor extra dynamiek en gespreksstof

 

3. De innerlijke mens

  • Bij kouder weer verlangt men naar warme bereidingen
  • Probeer zomergroenten te vermijden (tomaten hebben bijvoorbeeld in de winter minder smaak). Laat je inspireren door (warme) seizoensgroenten als savooi, spruitjes, ...
  • Gerechten koelen sneller af:
    - bij buffet: kleinere (voorverwarmde) borden gebruiken
    - fingerfood bij recepties : bediening in kleinere hoeveelheden
  • Showcooking werkt sfeer en eetlust in de hand; houtvuren en varkens aan 't spit
  • Maak gebruik van het grote aanbod tijdens het 'wildseizoen' (stoofpotjes, sauzen, ...)
  • Verwarmde dranken als hypocras, appelsap met kaneel en kriekenbier zijn origineler dan glühwein en warme chocomelk.

 

Het organiseren van winterbarbecues met familie en vrienden heeft in navolging van de Amerikanen en Canadezen al eerder de weg gevonden naar onze tuinen, nu nog de weg naar onze bedrijfsterreinen. Met de Kerstfeesten, eindejaarsmeetings en nieuwjaarsrecepties voor de deur misschien het uitgelezen moment voor de eventsector om eens met een frisse, gezonde blos op de wangen het nieuwe jaar in te zetten?

 

Aangezien beelden meer zeggen dan woorden, ter inspiratie enkele beelden uit de Midwinter concepten van 't Hooghuys:

 

 

 

't Hooghuys is gespecialiseerd in events interactief en in een zo 'historisch correct' mogelijke context neer te zetten... van de vikings tot late middeleeuwen, renaissance, wilde westen tot belle epoque. Levende geschiedenis op een leuke, onderhoudende en tot de verbeelding sprekende manier gebracht.

www.thooghuys.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Marie de Jonge
Marie de Jonge
New|2019-02-20 - 10:17u

In de winter kan je prima een feest buiten houden. Ik heb zelf ook een feest in een grote tent gegeven. Wanneer je genoeg kachels hebt, moet dit geen probleem zijn. Juist doordat het winter was, werd de sfeer zo gezellig!

Lees ook

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Advertenties