Welk type eventplanner ben jij?

Welk type eventplanner ben jij?

Eventorganisatoren heb je in alle soorten, maten en formaten. Met diverse talenten en uiteenlopende karaktertrekken. En elk type heeft zijn kwaliteiten en valkuilen.

 

We beschrijven hier zes uitgesproken types. Herken jij je in één van deze types? 

 

 

De analytische planner

Eerder introvert van karakter maar met een scherpe analytische geest, streeft de analytische planner vooral naar helderheid en precisie. Feiten en cijfers, dat is zijn/haar ding. De planner werkt dan ook sterk resultaatgericht. De ideale persoon voor het uitwerken van draaiboeken tot in het kleinste detail. Ook een evaluatie achteraf kan je rustig aan deze organisator overlaten. Voor crisismanagement heeft deze methodische eventprofessional minder aanleg. Hij/zij werkt ook het liefst achter de schermen en mijdt de schijnwerpers. 

 

 

De doorzetter

De doorzetter gaat voor perfectie. Hij/zij vindt normen, waarden en resultaten zeer belangrijk. Respect vormt de basis voor relaties. Deze kuitenbijter gaat door waar anderen het al lang hebben opgegeven. Dit type eventorganisator vindt oplossingen voor problemen waar niemand raad mee weet. De doorzetter is de drijvende kracht achter de extra dimensie die een event uniek maakt. Maar, moet wel oppassen dat hij/zij niet te ver gaat en op tijd stopt met duwen en trekken.  

 

 

De dromer

Dit is de creatieve vogel van het team. De dromer komt steeds met originele ideeën. Dit type weet een droge briefing om te toveren in een geniaal concept dat opdrachtgevers en bezoekers verrast. Hij/zij denkt out of the box en durft de platgetreden paden te verlaten. De dromer is het geniale creatieve brein dat moeiteloos een concept voor een origineel event neerzet. Waar hij wel moeite mee heeft is de concrete uitwerking van zijn idee. Focus houden is moeilijk. Verder heeft de dromer weinig oog voor detail. En dat is een valkuil als je met events bezig bent. 

 

 

De leider

Geen event zonder een sterke leider. Deze persoon neemt graag het voortouw in de organisatie en de communicatie van een event. Hij/zij weet een team medewerkers te motiveren en te enthousiasmeren. De 'leider' is extravert en gaat er voor. Altijd. De persoon van de actie. Hij/zij beweegt en doet bewegen. Dat is de sterkte. Maar soms is de leider impulsief en neemt hij/zij risico’s. Daarom heeft de leider ook de andere competenties in zijn team nodig. 

 

 

De rebelse innovator

De rebelse innovator is de speelvogel van het team. Humor en spel zijn belangrijk. Hij/zij neemt zichzelf en de situatie niet al te serieus. En dankzij het spontane karakter geraakt hij/zij daar mee weg. De rebelse innovator heeft oog voor de grote lijnen en is heel goed in staat om te relativeren. Hij/zij vindt het fantastisch om vastgeroeste ideeën en oude routines in vraag te stellen. De rebelse innovator ziet de dingen graag vanuit een ander perspectief en zorgt zo voor vernieuwing. Wel moet hij/zij erover waken dat hij constructief blijft en niet alles kapot relativeert. 

 

 

De netwerker

Zoals zijn naam al doet vermoeden is de netwerker vooral gericht op mensen en relaties. De netwerker is vriendelijk, sociaal en extravert. De grootste bekommernis is dat iedereen van het team zich goed voelt. Hij/zij zoekt voortdurend naar harmonie en gelijkgestemdheid. Conflicten oplossen is de roeping. Op die manier bouwt hij/zij een sterk netwerk uit. De netwerker doet graag anderen een plezier, maar moet ervoor oppassen dat hij/zij zichzelf hierin niet verliest. Voordeel is wel dat anderen ook graag iets extra’s voor hem/haar doen. En dat kan handig zijn als je op het laatste nippertje nog iets van iemand moet gedaan krijgen. 

 

 

Heb jij je type herkend?

Waarschijnlijk heb je jezelf wel herkend in meerdere types. Dat is normaal. Iedereen draagt stukjes van deze types in zich, met één of twee types als voorkeursgedrag. Misschien heb je ook teamleden herkend in deze beschrijvingen. Ook dat is goed mogelijk. Het ideale eventteam bevat een gezonde mix van alle persoonlijkheden, met hun talenten en hun valkuilen. En elk heeft zijn bijdrage in het succes van een evenement.   

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Advertenties