Opblaasbare attracties: huur veilig

Opblaasbare attracties: huur veilig

Heb je onlangs nog een springkasteel gehuurd? Dan heb je zeker wel gemerkt dat de opblaasbare attracties de jongste jaren sterk geëvolueerd zijn. Niet alleen worden ze steeds groter en complexer, maar ook gevaarlijker! Althans als je niet de juiste veiligheidsvoorschriften volgt.

 

Bovendien kent de sector een groot verloop: leveranciers komen en gaan. Kijk dus goed uit bij wie je opblaasbare attracties huurt en zorg er voor dat je gasten er veilig van kunnen genieten.

 

Professionele verhuurders kennen hun producten door en door en weten dat ze verplicht zijn de attracties correct op te stellen. Spijtig genoeg gaat het vaak fout bij minder 'professionele' leveranciers. Al te vaak nemen verhuurders een loopje met de veiligheidsvoorschriften omdat het hen niet interesseert of omdat ze het te veel werk vinden om hun attractie voldoende te verankeren. Daarom heeft elke attractieverhuurder onlangs een rondzendbrief gekregen van de bevoegde Federale Overheidsdienst om hem opnieuw op zijn verantwoordelijkheid te wijzen.

 

Veilige opbouw is voor verhuurder

David Pittomvils, CEO (Chief Entertainment Officer) van DK-Rents is erg bekommerd om de veiligheid van zijn attracties: "Elk jaar opnieuw ontdekken we tijdens de jaarlijkse beurs van de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) de nieuwste evoluties. Zo zien we dat opblaasbare attracties steeds spectaculairder worden. Bij DK-Rents hebben we één van de hoogste opblaasbare waterglijbanen in België. Om die grote waterglijbaan correct te verankeren op asfalt, hebben we al gauw 500 kilo ballast nodig. Dat is geen gemakkelijke klus, maar voor ons komt de veiligheid van de toeschouwer en de deelnemer altijd op de eerste plaats. Dat is onze voornaamste bekommernis of we nu een eenvoudig springkasteel verhuren, onze grote opblaasbare waterglijbaan of onze nieuwste mechanische attractie: de Rockende boom."

 

Organisator ook verantwoordelijk

Niet alleen de verhuurder heeft een verantwoordelijkheid, ook de organisator van het evenement gaat niet vrijuit. Hij heeft de taak correcte begeleiding te voorzien bij het gebruik van de attracties. Maar al te vaak gebeurt het dan, na het vertrek van de verhuurder, de attracties zonder begeleiding of toezicht worden gebruikt, met als gevolg ongelukjes en ontevreden gasten.

 

"Bij Dk-Rents streven wij naar een optimale beleving in de veiligste omstandigheden. Soms betekent dit dat we ook al eens neen moeten durven zeggen tegen organisatoren. Dat is bijvoorbeeld het geval als de weersomstandigheden een veilige opstelling in de weg staan. Dit hoeft geen schande te zijn, dat betekent dat je ook als organisator bekommerd bent om de veiligheid van je gasten", vindt David Pittomvils.

www.dk-rents.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Nieuwe 'EVENTPLANNER' boek is er! Bestel 'm nu!

Nieuwe 'EVENTPLANNER' boek is er! Bestel 'm nu!

Australië gaat drugs testen op festivals, een goed idee?

Australië gaat drugs testen op festivals, een goed idee?

Event Safety Day: Samen bouwen aan een veiligere eventsector

Event Safety Day: Samen bouwen aan een veiligere eventsector

Advertenties