Claim organisator na strandrellen

Claim organisator na strandrellen

Tridee, organisator van het uit de hand gelopen strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland, heeft bij de gemeente Rotterdam een financiële claim neergelegd.

 

Het bedrijf wil een vergoeding voor de geleden schade. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag bevestigd. In 2009 ontaarde het feest door rellen tussen de politie en hooligans in een veldslag.

 

Kritisch rapport

Klaas Rohde van Tridee bevestigt de brief aan de gemeente. Hoeveel schade het organisatiebureau heeft geleden door niet alleen de negatieve publiciteit, maar ook het kritische rapport van het COT dat de strandrellen onderzocht, wilde Rohde niet kwijt.

 

De gemeente reageerde luchtig. ''We hebben een claim ontvangen en die behandelen we net als alle andere claims die wel eens bij de gemeente binnenkomen'', aldus de zegsman. Tridee en de gemeente zijn al langer in gesprek over de claim, maar die leverde voor Tridee niet het aanvaardbare resultaat op.

 

Onregelmatigheden vooraf bekend

Rohde stelt dat de dreiging van ernstige onregelmatigheden vooraf bekend was bij de politie: ''Daags voor het evenement is ons door de politie toegezegd dat de mobiele eenheid aanwezig zou zijn om de groep vooraf te onderscheppen en in toom te houden. Die belofte is niet nagekomen. Volgens Tridee betreft dit de nog altijd onderbelichte kern van de problematiek. Tridee heeft daardoor grote schade geleden en wenst die op de gemeente en politie te verhalen.''

 

Het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland liep in augustus vorig jaar volledig uit de hand. Tientallen hooligans keerden zich tegen de politie en joegen de agenten op tot ver buiten het festivalterrein. In de duinen zagen de politiemensen geen andere uitweg dan tientallen waarschuwingsschoten te lossen. Uiteindelijk schoten enkele agenten gericht. Daardoor kwam een 19-jarige bezoeker om het leven.

 

Autoriteiten

Het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement concludeerde dat de autoriteiten fout op fout stapelden in de aanloop naar het feest. Zo werd informatie dat hooligans op het feest afkwamen niet op waarde geschat. Maar er was ook kritiek op de organisator. Er waren bijvoorbeeld meer mensen op het festivalterrein aanwezig, dan volgens de vergunning was toegestaan. Overigens schoot ook de gemeente hierin tekort.

Bron: NU.nl, ANP, NOS

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Advertenties