Evenementenverkeersregelaar: salaris, opleiding en taken

Evenementenverkeersregelaar: salaris, opleiding en taken

Als je weleens naar evenementen bent geweest, heb je ze vast wel gezien: die mensen in fluorescerende hesjes die het verkeer in goede banen leiden. Ze zorgen ervoor dat jij veilig de weg kunt oversteken en dat het verkeer soepel doorstroomt.


Deze onmisbare helden zijn verkeersregelaars bij evenementen, en vandaag gaan we het hebben over hun salaris, opleiding en taken.



Wat doet een evenementenverkeersregelaar?

De taken van een verkeersregelaar bij evenementen zijn best divers. Allereerst zorgen ze ervoor dat iedereen veilig is. Ze bewaken de verkeersveiligheid en staan klaar om aanwijzingen te geven aan weggebruikers. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een handgebaar maken om auto's te laten stoppen of juist door te laten rijden. En niet alleen automobilisten worden begeleid, ook voetgangers en fietsers krijgen hun hulp.


Verkeersregelaars zijn als verkeers wizards die verkeersproblemen kunnen oplossen. Stel je voor dat er een file dreigt te ontstaan rondom het evenemententerrein, dan komen de verkeersregelaars met hun toverstaf (nou ja, niet letterlijk natuurlijk) om het op te lossen. Ook communiceren ze met andere hulpdiensten om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.



Wat moet ik ervoor kunnen?

Om een goede verkeersregelaar bij evenementen te zijn, moet je natuurlijk wel een aantal vaardigheden hebben. Zo is een goed overzicht belangrijk, want je moet het verkeer in de gaten houden en snel beslissingen kunnen nemen. Ook communicatieve vaardigheden zijn essentieel. Je moet duidelijk en vriendelijk instructies kunnen geven aan de weggebruikers. En omdat evenementen soms best hectisch kunnen zijn, moet je stressbestendig zijn. Laat je niet gek maken door de drukte!


Daarnaast is het handig als je goed op de hoogte bent van de verkeersregels en de lokale omgeving goed kent. Zo kun je gemakkelijker inspelen op situaties en mensen de juiste weg wijzen.



Hoe word ik een evenementenverkeersregelaar?

Nu vraag je je misschien af hoe je een verkeersregelaar bij evenementen kunt worden. Er is geen specifieke opleiding vereist. Dat betekent dat je niet per se een hogeschooldiploma nodig hebt om aan de slag te gaan. Er zijn echter wel cursussen en trainingen beschikbaar die je kunnen helpen om de benodigde vaardigheden te ontwikkelen. Dus als je interesse hebt, kun je eens kijken naar cursussen bij de politie, gemeentes of evenementenbureaus.


En last but not least, het goede nieuws is dat het salaris van een verkeersregelaar bij evenementen best prima is. Natuurlijk hangt het af van ervaring, opleiding en het evenement zelf, maar gemiddeld verdienen ze zo'n €2.500 per maand. Niet verkeerd, toch?



Echt iets voor jou?

Als je nu echt het gevoel hebt dat dit beroep wat voor jou is en je wilt verkeersregelaar worden, dan hebben we nog goed nieuws: de vraag naar verkeersregelaars bij evenementen zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen! Dit komt doordat er steeds meer evenementen worden georganiseerd, en dat betekent natuurlijk dat er ook meer verkeersregelaars nodig zijn om de veiligheid te garanderen. Lees ook vooral meer evenementen nieuws.


Conclusie: Als jij op zoek bent naar een carrière waarin je je tanden kunt zetten in een groeiende sector en waar je écht kunt bijdragen aan de veiligheid en het plezier van mensen, dan is verkeersregelaar worden bij evenementen misschien wel de juiste keuze voor jou!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Productlancering onder de Spaanse zon

Productlancering onder de Spaanse zon

Advertenties