Digi-rust: (on)mogelijk voor event professionals?

Digi-rust: (on)mogelijk voor event professionals?

Appjes, belletjes, mailtjes, Slackjes. Constant berichten, prikkels en mensen die je willen bereiken. Dan komen je collega's je ook nog eens storen met iets héél kleins, 'Even tussendoor'. Weg aandacht en die to-do list komt maar niet af. Je agenda loopt over en voor je het weet is de dag voorbij en ben je nergens aan toe gekomen. Dit kan ook anders.

 

Hoe herkenbaar en pijnlijk is het dat we slaaf zijn van onze eigen smartphone en informatie? Dat we moeite hebben onze telefoon gewoon even weg te leggen. Dat we denken dat we altijd online en bereikbaar moeten zijn en dus altijd nodig zijn.

 

Denker, spreker en schrijver Aaron Mirck schreef er een boek over: "Niet appen tijdens het eten". In dit boek geeft hij een voorzet op de Digitale Etiquette, die we volgens hem allemaal zouden moeten volgen.

 

"Een etiquette is niets meer dan een verzameling afspraken die je samen maakt om de boel overzichtelijk en prettig te houden", zegt hij. "Dit zorgt voor rust en helderheid. Maar op het digitale vlak zijn die afspraken er nog nauwelijks. De één vindt dat de telefoon gewoon op tafel mag tijdens het diner, terwijl dit volgens de ander not done is. Met mijn boek wil ik mensen een richtlijn geven én ze helpen het gesprek aan te gaan met elkaar."

 


Digi-rust

Aansluitend hierop lanceerde Mirck de term 'Digi-rust': volgens hem een direct gevolg van duidelijke etiquette én de afspraken die je met jezélf kunt maken als het gaat om het gebruik van bijvoorbeeld sociale media en je smartphone. "Digi-rust beperkt zich niet alleen tot sociale activiteiten, maar heeft ook een uitwerking op hoe je je werk indeelt", zegt hij.

 

Toen Momice-oprichter Rutger Bremer las over Mirck's activiteiten vroeg hij zich af: geldt deze etiquette eigenlijk voor iedereen? Ook voor eventmanagers? Eventmanager staat al jaren in de top 10 'meest stressvolle beroepen' van het land – en de meeste eventmanagers die hij zelf kent zijn op zijn zachtst gezegd druk. Zouden zij baat hebben bij meer digi-rust? En hoe zou dat er dan uit zien?

 


Webinar, speciaal voor eventprofessionals

In een webinar op 26 januari zal Rutger Bremer de tips & tricks van Aaron Mirck toetsen door in gesprek te gaan met eventmanager Mirjam Trouwee. Met zijn drieën gaan ze in gesprek over de do’s en de don’ts en de (on)mogelijkheden van Mirck’s tips. En natuurlijk met de event pro’s in de zaal – want inmiddels hebben al meer dan 180 mensen zich aangemeld voor de webinar.

 

De tips in de webinar worden onderverdeeld in 5 gebieden:

  • Een rustige smartphone
  • Rust in je werk (meer headspace)
  • Overzichtelijke werkdag (praktische toepassing)
  • Heldere processen (standaardiseren)
  • Event planning (minder ad-hoc, meer rust)

 

Na de webinar begint ook het 12-weken programma 'Digi-rust voor event professionals' waarin de webinar kijkers geholpen worden met het integreren van de tips in het dagelijks (werk)leven.

 

Wil jij erbij zijn? De webinar vindt plaats op 26 januari om 14u. Inschrijven is gratis.


MELD JE AAN

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van aanname naar actie: samenwerken aan toegankelijke evenementen

Van aanname naar actie: samenwerken aan toegankelijke evenementen

Hoe organiseer je het grootste event van Nederland? Ontdek het op Festivak 2024

Hoe organiseer je het grootste event van Nederland? Ontdek het op Festivak 2024

Sphere breidt uit: Abu Dhabi krijgt tweede iconische eventlocatie ter wereld

Sphere breidt uit: Abu Dhabi krijgt tweede iconische eventlocatie ter wereld

Advertenties