Festivak 2014: Wat kun je verwachten?

Festivak 2014 in Antwerpen belooft volgens de organisatie spectaculair te worden. De plek om nieuwigheden te ontdekken, bij te leren en te netwerken. Hoe dat precies zit vraagt Kevin aan Jill en Linda van het organisatieteam.

Kevin Van der Straeten
Reageer op deze tv aflevering

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ook beschikbaar als podcast:

Ook via podcast:

Listen on Google PodcastsListen on Apple PodcastsListen on Shopify

Transcript

Festivak 2014 in Antwerpen belooft volgens de organisatie spectaculair te worden. De plek om nieuwigheden te ontdekken, bij te leren en te netwerken. Hoe dat precies zit vraag ik Jill en Linda van het organisatieteam.  

 

Dag Jill, dag Linda, welkom in de studio. Festivak komt er weer aan, Belgische editie in Antwerpen. Wat mogen we dit jaar verwachten?  

 

Nou ja, 26 en 27 november inderdaad, de Waagnatie Antwerpen. Festivak: internationale vakbeurs voor toeleveranciers in de evenementensector, waar je eigenlijk alles kan vinden op het gebied van evenementen; wat je nodig hebt om het evenement daadwerkelijk neer te zetten. Dus podiumbouwers, tribunebouwers, kermisattracties, tentenleveranciers, logistieke medewerkers... Ja, alles wat je nodig hebt. 

 

Dus de hoofdfocus ligt op publieksevenementen maar eigenlijk kun je voor elk evenement wel bij jullie terecht, of...?  

 

Jazeker absoluut, als ik kijk naar de Nederlandse editie; de editie wordt het ene jaar in Nederland en het andere jaar in België georganiseerd, is de Nederlands editie echt geënt op grootschalige publieksevenementen, maar zien we in België dat inderdaad zowel publieksevenementen als bedrijfsevenementen toegelicht worden. 

 

En wat zijn de nieuwigheden? Wat kunnen we verwachten op de beursvloer?  

 

Ik vind Festivak ieder jaar weer een beurs met heel veel noviteiten. Dat is niet altijd zichtbaar voor de bezoeker van de beurs; dat zit hem soms in kleinigheden. Als ik kijk naar de meubelleveranciers, die hebben dan een nieuwe stoel of dergelijken. Op het gebied van veiligheid hebben we dit jaar heel veel noviteiten. We hebben bijvoorbeeld de Powerstairs, dat is een steigertrap die veilig gebruikt kan worden. Waar ik heel trots op ben, en daar hebben we denk ik wel een primeur in op Europees gebied denk ik wel, is de MyChip. Dat is eigenlijk één van de weinige bedrijven die echt ver doorontwikkeld is met contactloos betalen. En het mooie van dit systeem is dat je eigenlijk al bij de koop van het kaartje al kan bepalen hoeveel budget je ook meeneemt naar het evenement toe en dat dat dan allemaal op het evenement zelf al klaar ligt en dat je daar dus direct kunt overgaan op contactloos betalen. 

 

Linda, jij bent verantwoordelijk voor het lezingenprogramma en dat ziet er dit jaar indrukwekkend uit. Wat kunnen we verwachten?  

 

Natuurlijk hè: crowd management, altijd een heel belangrijk thema. Het wordt eigenlijk steeds belangrijker. Er zijn een aantal partijen die hun visie komen geven. Maar ook hele andere thema's zoals social media. Hoe creëer je een buzz rondom jouw evenement? Veiligheid, voedselveiligheid, risico-analyses, het weer... Allerlei hele belangrijke thema's waar een aantal sprekers over zullen gaan spreken. En waar ik heel trots op ben: de Gentse feesten; de schepen van de stad Gent: Cristophe Peeters. Die komt vertellen over eigenlijk zijn feesten. 

 

Dat is wel een heel mooi evenement, hè? 

 

Ja, zeer zeker een mooi evenement en wat hij zal gaan vertellen is met name: hoe houd je die feesten voor de bewoners van de binnenstad, hoe houd je dat leefbaar maar toch levendig? En om dat evenwicht te bewaren. En natuurlijk: de Gentse feesten zetten zo'n stad als Gent op de kaart; nationaal en internationaal. Wat betekent dat voor zo'n stad? Dus daar ben ik heel trots op dat hij dat komt vertellen. 

 

Leuk, en is er een kostenplaatje om deel te nemen? 

 

Nee, en alle seminarissen hebben ook gewoon vrije inloop. 

 

De beurs zelf ook? 

 

De beurs is kosteloos te bezoeken. We hebben wel graag dat bezoekers zich voorregistreren. Dat kan via www.festivak.be. Maar de beurs is kosteloos te bezoeken, evenals inderdaad het lezingenprogramma. Daar hebben we maar liefst drie van; drie ruimtes waar het inhoudelijk programma...

 

We moeten kiezen dan.  

 

Jazeker, en ik heb wel goed rekening gehouden dat er niet twee dezelfde thema's tegelijk zijn. Dus mensen kunnen heel gericht hun keuze maken. Dus dat gaat helemaal goed komen. 

 

En iets waar jullie natuurlijk ook bekend om staan is de feestavond. 

 

Ja, daar zijn we heel blij mee. 

 

Die zit er ook weer aan te komen? 

 

Ja, die komt er dit jaar ook aan. Dit jaar is Festivak overigens uitgebreid met een hal van ruim 1000 vierkante meter. Die wordt achter de Waagnatie als derde hal eigenlijk gecreëerd. Daar hebben we overdag ook de catering in opgenomen. Een hele gezellige ambiance met ook doorlopend entertainment. Festivak richt zich niet direct op het entertainment-gedeelte, maar daar wordt dat dus wel toegestaan. Daar hebben we ook één van de lezingenzalen.En ja, vervolgens wordt daar eigenlijk al een beetje alles klaargezet, ook voor de brancheborrel. Die vindt op de eerste beursdag om 8 uur plaats en is toegankelijk in eerste instantie voor al onze deelnemers en al onze gasten. Maar alle bezoekers die vóór 6 uur een polsbandje komen ophalen bij de informatiebalie zijn ook uitgenodigd om gezellig mee te feesten, te eten en te drinken en eigenlijk iedereen in de branche te ontmoeten. 

 

Dus gewoon zorgen: voor 6 uur op de beursvloer en bij jullie een polsbandje op te komen halen.  

 

Een polsbandje halen en eigenlijk is iedereen gewoon van harte welkom en maken we er met elkaar een fantastisch feest van. 

 

Ja, wij staan er zelf ook weer dus ik kijk er ontzettend naar uit. 

 

Uitstekend, nou wij ook. 

 

Dank je wel voor jullie komst. 

 

Tot 26 en 27 november. 

 

Zeker en vast. En jullie thuis, bedankt voor het kijken en alweer tot volgende week.

Advertenties