Veldeman
Veldeman Group wint Ambiorixprijs 2024
Veldeman|
30 september 2024

Veldeman Group is trotse winnaar van de prestigieuze Ambiorixprijs 2024. Veldeman overtuigde de jury unaniem door zijn sterke organisatie, strategische keuzes, internationale groei en evenwichtige focus op klanten, medewerkers en omgeving.


35e Ambiorixprijs


De Ambiorixprijs is de meest prestigieuze ondernemersprijs die elk jaar wordt uitgereikt door werkgeversorganisatie VKW Limburg aan een Limburgse onderneming die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving. De 35e Ambiorixprijs gaat naar Veldeman Group.


Andy Moors, CEO van Veldeman Group reageert trots: “We zijn enorm fier op het winnen van de prestigieuze Ambiorixprijs die een prachtige erkenning is voor heel ons bedrijf. We danken deze award aan de toewijding van ons hele team, dat dagelijks met passie en inzet bijdraagt aan het realiseren van onze ambities. We zijn trots op de groei die we verwezenlijkt hebben en dragen deze prijs op aan al onze medewerkers, partners en klanten die hebben bijgedragen aan ons succes.”


Strategische keuzes en internationale groei


Veldeman Group, met hoofdkantoor in Bree, werd opgericht in 1950 en is uitgegroeid van een klassieke tentenbouwer tot een specialist in modulaire, demontabele infrastructuur en aanverwante klantendiensten. In 2017 nam het management het bedrijf over, wat leidde tot het aanscherpen van de strategische focus. Waar het COVID jaar een serieuze terugval impliceerde inzake omzet en rendement, zetten de cijfers van de recente jaren zowel de relevantie van de strategische keuzes als de veerkracht van de organisatie in de verf.


Juryvoorzitter professor Bart Van Looy (KULeuven – Flanders Business School):: “Veldeman slaagde er de voorbije jaren in de omzet te verdubbelen zonder in te boeten op marge (EBITDA). Een groei die ook resulteert in een evenwichtige spreiding van de portfolio zowel qua klantensegmenten als qua regio’s (Benelux, EU, Noord/Zuid Amerika).”


De verdere internationale groeiambities worden mee gefaciliteerd door de intrede in het kapitaal van IK Partners (in 2023). Recente acquisities in België en Nederland dragen bij tot het verder uitbouwen van een internationale markleiderspositie in welgekozen segmenten.


Focus op klanten, medewerkers en omgeving


“Een evenwichtig samengesteld managementteam onder leiding van CEO Andy Moors, waakt over een bedrijfscharter waarin klantgerichtheid, samenwerking, respect en engagement worden verbonden met resultaten. Betrokkenheid en welzijn van de medewerkers staan op gelijke voet met de focus op klanttevredenheid”, aldus nog de juryvoorzitter.


Veldeman kiest resoluut voor duurzaam ondernemen, waarbij het de ambitie heeft om ook qua ESG een referentieonderneming te worden in de sector.


“Zowel qua strategische keuzes, als qua organisatie en bedrijfsvoering overtuigt Veldeman de jury dat er waarde wordt gecreëerd op Europese en trans-Atlantische schaal, een Ambiorixlaureaat waardig,” besluit professor Bart Van Looy.


Over de Ambiorixprijs


Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikt de Ambiorixprijs al voor de 35ste keer uit aan een Limburgse onderneming uit de TOP500 die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving. Op basis van de cijferresultaten en groei in de afgelopen vijf jaren gebeurt er een kwantitatieve selectie bij alle TOP500-bedrijven. Bij de best scorende bedrijven volgt er een strenge kwalitatieve selectie en uiteindelijk een bezoek door de onafhankelijke deskundige jury, waarbij de jury focust op strategie, organisatie en maatschappij. De degelijkheid van de strenge selectieprocedure blijkt uit het feit dat de 34 voorgaande laureaten het nog steeds uitstekend doen.

Like Reageer
Kevin Van der Straeten
Leader |eventplanner.net | 30 september 2024

Proficiat 🙌