Nightwatch
De kracht van Guayusa: Cafeïne, Theobromine, Theofylline en L-Theanine
Nightwatch|
12 juni 2024

Het hoofdingrediënt van Nightwatch, de 100% plant energy drink, is Guayusa, ook wel bekend als 'de superplant'. Je wist wellicht al dat Guayusa cafeïne, theobromine, theofylline en L-theanine bevat, maar misschien blijft de betekenis en werking van deze stoffen nog enigszins vaag. Wij staan klaar om licht te werpen op de werkzame stoffen van deze superplant, elk met zijn eigen unieke krachten die jouw lichaam en geest in topconditie brengen.

 

Cafeïne: De Krachtige Stimulant


Cafeïne, de welbekende vriend die je door de dag heen helpt! Als stimulant beïnvloedt cafeïne het centrale zenuwstelsel. Het verhoogt de waakzaamheid, vermindert slaperigheid en geeft je een klaarwakker gevoel. Dit gebeurt doordat cafeïne adenosine in de hersenen blokkeert, wat normaal gesproken een signaal voor slaperigheid afgeeft. Dus in plaats van suf te zijn, voel je je juist fris en klaar om te gaan! Handig voor het aanpakken van dagelijkse taken.


Theobromine: De Duizendpoot


Theobromine, een metgezel van cafeïne, niet alleen te vinden in chocolade, maar ook in Guayusa, biedt diverse gezondheidsvoordelen. Het verwijdt bloedvaten, verlaagt de bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie, wat gunstig kan zijn voor mensen met hoge bloeddruk en voor de algehele hartgezondheid. Bovendien verbetert het de zuurstofopname in het lichaam, wat de prestaties tijdens fysieke activiteiten kan verbeteren en de longfunctie kan versterken. Het heeft ook een positief effect op de hersenactiviteit, wat resulteert in toegenomen alertheid en een verbeterd humeur. Daarnaast kan het helpen bij het reguleren van cholesterolniveaus door HDL-cholesterol te verhogen en LDL-cholesterol te verlagen, wat cruciaal is voor een gezond hart.


Theofylline: De Adembenemende Stimulans


Op nummer 3, theofylline, deelt niet alleen zijn familietrekken met cafeïne, maar biedt ook zijn eigen unieke voordelen. Het verwijdt de luchtwegen door de spieren te ontspannen en de signalen die leiden tot het aanspannen van de luchtwegspieren te verminderen, wat de ademhaling verbetert. Bovendien blokkeert het de afgifte van histamine, wat verlichting kan bieden bij chronische aandoeningen zoals astma of bronchitis. Theofylline ontspant ook de gladde spieren in de luchtwegen, waardoor de ademhaling wordt vergemakkelijkt, terwijl het tegelijkertijd de snelheid en kracht van de hartslag kan stimuleren.


L-theanine: De Kalme Focus


Last but not least, L-theanine, is bijzonder interessant. Het is een aminozuur dat voornamelijk wordt aangetroffen in guayusa. Vergelijkbaar met cafeïne, theofylline en theobromine, kan het de bloed-hersenbarrière passeren en de hersenen beïnvloeden. L-theanine bevordert de productie van alfagolven in de hersenen, die geassocieerd worden met een staat van ontspannen alertheid. Dit verklaart wellicht waarom guayusa langdurige en aangename energie geeft. Bovendien heeft L-theanine invloed op neurotransmitters zoals GABA en dopamine. Interessant genoeg geven sommige studies aan dat L-theanine, vooral in combinatie met cafeïne, de focus en de cognitieve functies kan verbeteren.


Nightwatch bevat het allemaal


Nightwatch 100% Plant energy drink, met zijn unieke combinatie van cafeïne, theobromine, theofylline en L-theanine, is niet zomaar een energiedrank; het is een bondgenoot in je streven naar lichamelijke en geestelijke prestaties. Of je nu energie nodig hebt voor je ochtendroutine, een extra duwtje tijdens je trainingssessie, of gewoon een heldere focus voor je werk, Nightwatch staat klaar om je te ondersteunen.

Like Reageer